Små anteckningar från -96

I dag tittar jag i lådor ”med sånt som sparats som nostalgi och som inte går att slänga”

här hittar jag små antecknings böcker med vardagshändelser med familjen en skatt vill jag påstå och som påminner om guldkant i vardagen.

Så här skriver jag i dagboken från Näsudden 30 juni 1996:

Sitter på altanen och försöker summera ner vad som har hänt och varför vi är här. Farfar är borta men finns ändå så nära just här på Näsudden. Vi har stökat och pyntat för att få stugan att kännas som vår men ändå att den får behålla mycket av det gamla. Sommaren har inte riktigt velat infinna sig ännu men vi hoppas fortfarande då semestern börjar nästa vecka. Tobbe och Maggan och pojkarna kom hit och vi gjorde majstången, så nu står den där den alltid brukar stå. Midsommardagen var mormor här hela dagen och som tur var så var det soligt och varmt hela den dagen. Idag har Jan börjat pumpa ut vatten från bassängen för att rengöra den, just nu är han och hundarna en tur med båden, de fick med sig en picnickorg och det är ju som viktigast. Igår kom vi hit till stugan ganska sent faktiskt, det är ju kyrkmarknad i Öjebyn och Summer Games i helgen. Vi gjorde en skön brasa och satt och myste, vi känner alla att här kommer vi att trivas och må gott jag känner på mig att Farfar och Farmor är nöjda över att det blev så här.

Måndag den 8 juli 1996

En arbetsdag kvar till semestern och sommaren har inte riktigt kommit ännu. Men nu så!

Jan håller på att mäta upp var friggebodan ska placeras, den ska hämtas från Tällträsk där den stått vid mormor och Ingvars stuga den som de säljer nu denna vecka. Jan gjorde ett försök att hämta den i lördagas men stugan var för tung för att ta på släpvagnen så nu är transport beställt till på torsdag. Ett lass sand kommer också så nu ska det bli fint i bassängen. Det är mycket att göra men det är roligt och vi mår så skönt här.

E ligger eller sitter och läser sina hästtidningar och radion spelar sommarmelodin In the summertime med Mungo Jerry och kl är nära 23 och myggen är på G.

Fortsätter en annan dag med fler anteckningar från år 1996

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s